thivoedone's Orenda

thivoedone pootjeHome   thivoedone pootjeCattery  thivoedone pootjeMannen   thivoedone pootjeDames   thivoedone pootjeAlles over Kittens           thivoedone pootje Regenboog  thivoedone pootjeInformatie   thivoedone pootjeGastenboek  thivoedone pootje Contact thivoedone pootjeHerplaatsers         thivoedone streep

Wat te doen als je kitten naar het buitenland gaat met het vliegtuig.

Als je een kitten wegbrengt met het vliegtuig is het fijn te weten dat je een reistas hebt van stof die je makkelijk aan de zijkant kan open maken die mag namelijk het vliegtuig in.

Boek je vlucht via de telefoon, dan kan je gelijk aangeven dat er een kat mee moet. Het moet in een vervoerstas Het mag niet in een harde box. Mits anders wordt gezegt. Hier een voorbeeld van een tas

Sturdi Pet Carrier - Incognito

Dit is een  aantrekkelijke, ultralichte ontwerp heeft een opening met rits aan de voorkant en kan geopend worden aan de bovenkant om gemakkelijk toegang tot uw huisdier te hebben. Wanneer uw huisdier "incognito" wil zijn, bedek dan de vensters met de bijgevoegde privacy flappen en niemand weet wat er in uw tas zit! Mits ze geluid maken dan hahaha. De privacy flappen zijn weg te bergen in handige opbergvakken wanneer u de deurtjes wilt openen of frisse lucht wilt bieden. Een wasbaar fleece-comfortkussen wordt standaard bij de tas geleverd. De Sturdi Incognito wordt aanbevolen voor huisdieren tot 15 kilo en kan maximaal 30 kilo bevatten.

Een voorbeeld van een vervoersbench

 

50 x 33 x 33 cm dit is de kleinste box maar ze mogen natuurlijk wel groter wat ik niet echt aanraad dan is het veilige holletje weg

De transportbox moet dan voldoen aan de IATA richtlijnen. IATA staat voor International Air Transport Assiciations

Gebruik b.v. een sturdi tas om ze te vervoeren en dat gaat prima. Mijn advies is om (als je in de ochtend vliegt) de avond ervoor het eten weg te halen. En verder neem een extra doekje/dekentje mee voor de sturdi of box, mocht ze iets in de tas doen dat je kan verschonen makkelijk. Ik heb die van mij altijd aan een tuigje gedaan en vastgezet aan de tas. Dat helpt enorm, want dan kunnen ze gewoon de tas doorzoeken als ze er nog aan vast zit want dan is ze veilig. En verder regel op tijd de rabiŽs enting en de gezondheidsverklaring van de dierenarts

Wat fijn is van een stoffen reistas die je aan de zijkant kan openmaken. Je kan dan je kitten op schoot houden tijdens de vlucht met tas open. Ze mogen officieel niet eruit maar zo geef je het net iets meer ruimte. Zorg dat ze altijd een tuigje aan hebben, dat is fijner, je kan de tas open zetten zonder dat ze weg kunnen lopen.

Zorg dat je altijd bij je hebt; eten, snackje, natte doekjes, puppypads, speeltje. Laat  ze verder altijd gewoon eten en drinken, in de auto op weg naar het vliegtuig in een bench met kattenbakje, mochten ze nog wat willen doen kan dat. Uit ervaring zeggen ze dat ze gemakkelijk 16 tot 18 uur zeker de ontlasting op kunnen houden, zorg gewoon dat als je aankomt dat iemand je ophaalt en dat er dan een bench en kattenbakje klaar staat zodat je kitten er gelijk op kan.

 

Tijdens de start en landing verzoekt het personeel een je om de tas met kat op de grond te zetten. Doe dat altijd trouw maar zodra het personeel moet zitten voor take off en landing trek je de tas altijd weer op schoot het geeft namelijk veel trilling en lawaai voor een kat dus laat ze daar echt niet staan. Weet dat ze dat niet kunnen controleren.  Als je een aardige buurman of buurvrouw hebt tijdens de vlucht en het personeel is een beetje vriendelijk dan mag je het met tas en al op schoot houden tijdens de vlucht ( met turbulentie moet het wel weer op de grond)

 

Verder via de telefoon je ticket boeken zodat je gelijk het ticket van je kitten kan boeken, er mogen namelijk maar beperkt aantal dieren mee in de cabine. Goed checken of je rabiŽs vaccinatie nodig hebt, deze moet minimaal 28 dagen oud zijn tijdens het reizen.

Het is mogelijk dat je  aangehouden wordt door de douane omdat als je de kittens niet  aangegeven hebt als zijnde dat ze een waarde hoger dan Ä500 hadden, is het mogelijk dat je  urenlang vastgehouden kan worden en flinke boete voor de nieuwe eigenaren die dan de importkosten moeten betalen. Zorg dus dat je gewoon zegt dat je naar vrienden gaat en niet dat je je kitten verkoopt maar gewoon mee hebt. Je bent namelijk als je een kitten brengt nog steeds de eigenaar, de eigendomsoverdracht is officieel in de het land waar je naar toe gaat dus officieel doe je een zakelijke transactie. Wil je alles uitsluiten dan is het raadzaam het paspoort en eigendomsoverdracht formulier van je kitten op te sturen naar de nieuwe eigenaren, het te laten tekenen en retour te laten zenden als zijnde dat zij al eigenaar zijn ( paspoort heb je nodig om het land binnen te komen dus moet wel weer op tijd in jouw bezit zijn). Op deze manier ben jij slechts de vervoerder. Het hoeft geen probleem te geven om je kitten te brengen, maar hou er rekening mee dat je dus uiteindelijk wel exporteert en dat daar officieel echt regels en wetgeving aan kleven.

Handig is van die kraammatrasjes, (Puppypads)  , als het kitten ongelukje heeft lekt het niet door en kan je op het toilet nieuwe erin doen. Hij moet in cabine onder de stoel voor je dus zorg er voor dat je lage vervoerstas of sturdy helemaal afgesloten is. Het fijnste voor het kitten  want dat voelt het als een veilig holletje. Ook tocht /wind gaat vaak langs de vloer dus dicht is echt beter. Voorkant kan je dan bv gaas hebben zodat ze je wel kan zien. Zeker geen blikvoer geven 2 dagen  voordat je afreist want als ze poepen verga je.  Ik zou babydoekjes meenemen om schoon te maken indien nodig. Over het algemeen zijn wij gestrester dan de kat.  Gťťn kalmeringstabletjes geven dat is echt niet nodig.

Alles nog even kort op een rij wat te doen

Denk aan de papieren  

* Tickets kopen                                                                                        *Het paspoort en eigendomsoverdracht formulier in orde maken.

*Paspoort met alle entingen +chip ook de rabiŽs  die 28 dagen voor vertrek is gegeven.  RabiŽs is niet in elke staat noodzakelijk, dus even goed uitzoeken. en je gezondheidscertificaat van de DA.      

*Alle papieren in orde hebben  Iedere maatschappij hanteert zijn eigen maten voor de box. De box moet ook aan van alles voldoen. Duidelijk afspreken of de kat in het ruim of in de cabine mee mag (op papier).  

*Tuigje zodat ze ook ff eruit kan.  Tuigje is wel handig voor bij de controle want dan moet hij uit de tas.

*Kitten vrij van parasieten (Vlooien en Teken)  *koop een paar catnip speeltjes en gewone speeltjes om ze bezig te houden mocht dat nodig zijn.

* eten, drinken, snackje, natte doekjes, puppypads

Heel veel succes met het brengen van je kitten naar het buitenland 
met het vliegtuig           
                                                                                                            

Voor het kopiŽren en/of gebruiken is uitdrukkelijke toestemming nodig. Je kunt hiervoor contact opnemen met de cattery.

Alle bestanden (foto's, plaatjes, logo's etc.) die op deze site vermeld staan, zijn tenzij anders vermeld- eigendom van cattery Thivoedone    

copyright© 2004 webdesign Netty Schipper   thivoedone@hotmail.com